Veelgestelde vragen van fietsreizigers

Is er een voorkeursrichting?

Roscoff > Dunkerque of Dunkerque > Roscoff ?

Op deze website wordt standaard de route van Roscoff naar Duinkerken weergegeven. De meest ervaren fietsers raden aan om de route van west naar oost af te leggen, want dan is de kans op wind in de rug groter! Daarom hebben we bij de weergave voor deze richting gekozen. Maar het kan allebei, want de route is in beide richtingen bewegwijzerd.

Welk soort fiets is het meest geschikt voor de Vélomaritime route?

Bij voorkeur een combinatiemodel, zoals een toerfiets. 

Op de fiets de Brug van Normandië over of zijn er alternatieven?

Het gedeelte Le Havre <> Honfleur is niet veilig gemaakt voor fietsers. Op de brug is er een fietspad, maar dicht bij auto’s, zonder afscheiding (er wordt naar oplossingen gekeken).

Er zijn momenteel twee alternatieven:

1️⃣ Neem je fiets mee op buslijn nr. 122 Caen <> Honfleur <> Le Havre. Er zijn vier fietsenrekken beschikbaar, maar reserveren is verplicht. Meer informatie
2️⃣ Laat je fiets en bagage vervoeren door het bedrijf Les Trouvillaises tegen betaling van € 80 voor twee fietsen (€ 25 per extra fiets) en neem zelf buslijn 122 Caen <> Honfleur <> Le Havre

Overnachten

Langs La Vélomaritime vind je tal van overnachtingsmogelijkheden, waaronder campings, hotels, bed and breakfasts, groepsaccommodaties en hostels. Een aantal daarvan biedt speciaal aangepaste diensten voor fietstoeristen.

Net als het Nederlandse kwaliteitslabel « Fietsers Welkom » en het Vlaamse « Fietsvriendelijke logies », garandeert het Franse keurmerk Accueil Vélo een warm welkom en uitstekende services langs de hele Vélomaritime fietsroute.

Wat houdt dat precies in? In de eerste plaats zijn de « Accueil Vélo » overnachtingsadressen uitgerust met aangepaste voorzieningen, zoals een beveiligde fietsenstalling en reparatiemateriaal. Ten tweede kunnen fietsers rekenen op een hartelijk ontvangst en handige informatie en tips. Veel accommodaties bieden ook nog eens speciale services, bijvoorbeeld bagagetransport of wasmachine/droger.

Waar vind ik de « Accueil Vélo » overnachtingsadressen?

Op de fietsroutekaart of met behulp van de zoekmotor.

Overnachten

Bestaan er fietsarrangementen?

Veel reisbureaus die gespecialiseerd zijn in fietsreizen bieden fietsarrangementen aan op La Vélomaritime. Zij regelen het boeken van je accommodatie, het huren van fietsen en het vervoeren van je bagage. Je hoeft dus alleen nog maar te trappen!

Fietsarrangementen op La Vélomaritime bekijken (inhoud in het Frans)

Hoe kom ik vanuit Nederland en Vlaanderen bij de Vélomaritime fietsroute?

We maken je zoektocht eenvoudiger met onze interactieve kaart en zetten alle oplossingen en alternatieven op een rij om op de route van La Vélomaritime te komen. Stations en lijnen, overtochten, andere aansluitende fietsroutes … 

zie de informatie