© E. Berthier
© Les Valises de Sarah
south

De kliffen van Étretat

Een wereldberoemde badplaats

Fiets naar het departement Seine-Maritime om de plaats van de beroemde gentleman-inbreker Arsène Lupin te bezoeken! De smalle straatjes en winkels, de strandpromenade en de indrukwekkende kliffen hebben Étretat tot een wereldberoemde badplaats gemaakt. Een juweeltje van Normandië en zijn beroemde Albasten Kust!
 

"Als ik de zee aan een vriend wil laten zien, dan is dit bij Étretat", zo beschreef romanschrijver en journalist Alphonse Karr dit vissersdorpje. Mede dankzij hem raakten Étretat en het baden in zee vanaf 1843 in zwang.

De kliffen van Étretat: wat begrippen op een rij!


Om te voorkomen dat je de weg kwijtraakt, vind je hier de exacte termen voor de verschillende delen van de kliffen van Étretat! Na deze opsomming weet je al aardig wat over de kliffen van Étretat 😉

  • De Falaise d'Aval, de boog en zijn naald: ongetwijfeld het beroemdste deel van de kliffen van Étretat! Deze boog is op natuurlijke wijze ontstaan dankzij de klif.
  • De Manneporte: deze boog bevindt zich aan de andere kant van het schiereiland Porte d'Aval. Het is de grootste boog van Étretat!
  • De Falaise d'Amont: Dit is de kleinste poort van de kliffen.
  • De landtong Pointe de la Courtine: Deze rotswand steekt uit in zee … Betoverend mooi!
  • De Roc Vaudieu en de Aiguille (naald) van Belval: De Aiguille ligt rechts van de Falaise d'Amont. Dit gedeelte is zwaar aangetast door erosie.
  • De Trou à l'homme: Dit gedeelte heet niet toevallig zo … In 1792 leed een schip tijdens een storm schipbreuk. Slechts één zeeman wist in deze grot te overleven. Sindsdien staat de grot bekend als de Trou à l'homme (trou = gat en homme = man/mens)! Opgelet: je kunt deze plek alleen bij eb bezoeken, anders loop je het risico door het water ingesloten te raken!

 

Étretat ontdekken

 

Kaart

Fietsroutekaart

Inzoomen op Lupin en Étretat!

Ontdek na Emily In Paris nu ook Lupin in Étretat! De avonturen van Arsène Lupin spelen zich vaak hier af, in zijn lievelingsplaats. En de sfeer van de boeken van Maurice Leblanc is overal voelbaar. Dus, ben je klaar om in de voetsporen te treden van de beroemde inbreker? 3, 2, 1… Fietsen maar!

🔍 Een mysterie in Étretat: Als je goed kijkt, zie je de letters D en F gegrift in de naald van Étretat … Ze zeggen dat Maurice Leblanc, de bedenker van Arsène Lupin, om deze inscripties heeft gevraagd. Maar in 2021 verdween de letter D van de kliffen … Nu is het aan jou om de verdwijning te onderzoeken tijdens je uitstapje in Étretat!

 

✅ To-dolijst van activiteiten rond de kliffen van Étretat!

☐ Foto's maken van het landschap vanaf de top van de kliffen
☐ In de voetsporen treden van de beroemde inbreker Arsène Lupin
☐ Een wandeling maken over de klifpaden van Étretat
☐ Een boottocht maken om de kliffen vanaf de zee te bekijken
☐ Lekker zonnebaden op het lagergelegen strand
☐ Peddelsurfen langs de kliffen

 

ℹ️ Praktische informatie

Welke plaatsen liggen het dichtst bij de kliffen van Étretat?
De Normandische plaatsen die het dichtst bij de kliffen van Étretat liggen, zijn Le Havre, Fécamp en natuurlijk Étretat.

Waar liggen de kliffen van Étretat?
De kliffen van Étretat liggen aan de Albasten Kust in Normandië, in het departement Seine-Maritime. Ze liggen op drie uur rijden van Parijs.

Waar kun je overnachten in de buurt van de kliffen van Étretat?
Je kunt overnachten in nabijgelegen plaatsen in Normandië, zoals Étretat, Le Havre of Fécamp! Stap 's ochtends vroeg weer op de fiets om de hele dag te genieten van de kliffen van Étretat.