Meldtool

Problemen op La Vélomaritime melden/raadplegen

Om de kwaliteit van de route te verbeteren, maakt La Vélomaritime gebruik van de door Vélo et Territoires ontwikkelde meldtool. Deze is in 2019 door La Vélodyssée getest en sindsdien ingezet op andere fietsroutes in Frankrijk.

Het belangrijkste doel van deze tool is om autoriteiten te helpen bij het nauwkeurig in kaart brengen van problemen op Franse fietsroutes en om het makkelijker maken hier iets aan te doen. Met deze tool kun je als fietser ook meer te weten komen over de staat van de route.

Probleem op La Vélomaritime melden
 

Hoe krijg ik toegang tot de meldtool en hoe gebruik ik hem?

Tijdens het fietsen van etappes van de route verschijnt de tool op de kaart als je op het rode uitroepteken rechtsonder klikt.

outil signalement la velomariitme

Je kunt dan het volgende doen:

  1. Bestaande meldingen op de route bekijken om bij het plannen van je reis rekening te houden met eventuele obstakels, omleidingen, ontbrekende borden etc. Deze meldingen kunnen zijn gedaan door andere gebruikers of opdrachtgevers van wegwerkzaamheden. Aan elke melding wordt een status toegekend: opgelost 🟢 (opgeloste meldingen blijven 7 dagen na het verkrijgen van deze status zichtbaar), in behandeling 🟡, aangemeld 🟠, nog niet verwerkt 🔴.
     
  2. Een probleem melden dat tijdens je reis op de routebeschrijving tegenkomt, met details van de melding (soort melding, foto, opmerking) en de exacte locatie. Bij het doen van een melding kun je ervoor kiezen om wel of niet op de hoogte te worden gehouden over de voortgang ervan.

Probleem op La Vélomaritime melden
 

Heb je feedback en suggesties om deze nieuwe tool te verbeteren? Neem contact met ons op