arrow_back

Boulogne-sur-Mer / Calais La Vélomaritime / EuroVelo 4

Gastronomie, Natuur, Panorama, Erfgoed, Plaats die je niet mag missen
52,28 Km
3 h 08 min
Ik ben wel wat gewend
Boulogne-sur-Mer
Calais
Na Boulogne-sur-mer brengt de Vélomaritime je naar de "Grand Site de France des Deux-Caps". Laat je betoveren door de vrolijk gekleurde herenhuizen in Engels-Normandische stijl in het plaatsje Wimereux. En nog voordat je de Cap Gris-Nez (Zwartenes) bereikt, de kortste afstand tot Engeland, kun je een pauze inlassen bij het Maison du Site des Deux Caps in Audinghen, een must voor liefhebbers van de miljoenen jaren oude kliffen en prachtige, gevarieerde landschappen. Geniet hier van het schitterende uitzicht op de Cap Blanc Nez (Blankenes) en de Baie de Wissant. Calais mag ook niet op je reisprogramma ontbreken! Fiets op je gemak door de stad en ontdek de schitterende klokkentoren van het Hôtel de Ville, het textielmuseum Cité de la Dentelle en het mechanische kunstproject Le Dragon de Calais!

Hoogteverschil van het etappe

Etappe wegtypes

Over de weg: 32,72 km Fietspad: 19,56 km Tijdelijke route: 7,86 km

Ondergronden

Glad: 27,77 km Ruw: 0,69 km Inconnu: 23,81 km

De route

Van Boulogne-sur-Mer naar Wimereux loopt het fietspad langs de RD940. Binnenkort kun je het beschermde natuurgebied Dunes de la Slack doorkruisen, want in 2021 worden er fietsvoorzieningen aangelegd tussen Wimereux en Ambleteuse.
Tot aan Wissant rij je over landweggetjes. Bij aankomst in Wissant via de noord- en zuidkant zijn er geen fietsvoorzieningen, rij door op de RD 940.
Na Wissant gaat de route via gedeelde wegen naar Escalles en volg je voor Blériot-Sangatte opnieuw de RD 940. Tenslotte fiets je verder over het fietspad van Calais.

SNCF

  • Dichtstbijzijnde treinstations : Calais ville Calais Fréthun (TGV-station) Boulogne sur Mer

Reviews van andere fietsers

op de Boulogne-sur-Mer / Calais
Beoordelingscijfer van internetgebruikers (0) 0,0
Opties & legenda
Legenda
Fietspad
Aansluitingen
Over de weg
Alternatieven
Mountainbike route
Tijdelijke route