Natuur, Erfgoed
30,56 Km
2 h 04 min
Ik ben wel wat gewend
Roscoff
Morlaix

30,56 km fietsroute van Roscoff naar Morlaix

Je fietsavontuur over de Vélomaritime begint in Roscoff, tegenover het eiland Batz, aan de voet van de vuurtoren. Op dit gedeelte volg je kleine weggetjes door het tuinbouwgebied in de richting van de historische stad Morlaix. Onderweg kom je door het pittoreske plaatsje Saint-Pol-de-Léon dat een fraai uitzicht biedt op de monding van de Penzé.

Hoogteverschil van het etappe

363 m 379 m

Etappe wegtypes

Fietspad: 1,75 km Over de weg: 28,83 km

Ondergronden

Glad: 29,14 km Ruw: 1,44 km

De route

Vanaf de vuurtoren van Roscoff fiets je oostwaarts richting de haven van Bloscon en daarna volg je de bordjes "V7". Voorbij de spoorlijn (D58) overlapt deze route de Vélodyssée en gaat grotendeels over kleine wegen, behalve tussen Kerlaudy en Penzé waar je 5,5 km over de RD769 rijdt. De passage bij Cale Saint-Yves kan bij hoog water in korte tijd onder water komen te staan, wacht tot de waterstand zakt of ga verder langs de D58 (hier goed opletten). Wees voorzichtig wanneer je de D58 bij de Pont de la Corde (Kerlaudy) oversteekt. Hou rekening met enkele hellingspercentages van ruim 10%

Aansluiting naar station Morlaix (niet bewegwijzerd): ter hoogte van de kruising met de D219, vlakbij de Jeugdherberg, bereik je de noordkant van het TGV/TER-treinstation via de "voie d'accès au Port" en de Rue Albert Le Grand (1,5 km). Wil je naar het busstation aan de zuidkant, dan moet je de voetgangersburg van het station oversteken (er zijn liften voor fietsers).

Zug + Fahrrad

Bahnhof Morlaix (TGV, TER) : Linie Paris/Rennes/Saint-Brieuc/Morlaix/Brest

Bus + Fahrrad

Im Sommer können Sie Ihr Fahrrad auf der Linie n°29 Roscoff-Morlaix mitnehmen: Fahrräder können nur an den folgenden 4 BreizhGo-Haltestellen ein- und ausgeladen werden: Roscoff (Fähre und Quai d'Auxerre), Saint-Pol-de-Léon (Fremdenverkehrsamt), Henvic (Pont de la Corde) und Morlaix (Bahnhof)

Aansluitingen en alternatieven voor deze fietsetappe

De fietsetappe omvat 1 liaison (paars op de kaart)
Aansluiting 1
GPX

Accommodatie op de route

Vond je dit leuk?

Dan interesseert dit je wellicht ook...
favorite
Bonnes adresses

Voyagez léger en Bretagne

Des solutions d'hébergements adaptées

Reviews van andere fietsers

op de Roscoff / Morlaix
Beoordelingscijfer van internetgebruikers (0) 0,0
Opties & legenda
Legenda
Fietspad
Aansluitingen
Over de weg
Alternatieven
Mountainbike route
Tijdelijke route
aangesloten fietsroute
Legenda
aangesloten fietsroute
Grotere kaart weergeven Map verkleinen