arrow_back

Arromanches-les-Bains / Ouistreham La Vélomaritime / EuroVelo 4

Natuur, Erfgoed, Strand, Plaats die je niet mag missen
35,14 Km
2 h 19 min
Ik ben beginner / met het gezin
Arromanches-les-Bains
Ouistreham
Al fietsend langs de stranden, dwalen je gedachten ongetwijfeld af naar de soldaten die hier in 1944 zijn geland: de Fransen en Britten bij Sword Beach en de Canadezen bij Juno Beach, elk van hen heeft op deze plek geschiedenis geschreven. De Vélomaritime verlaat Arromanches via kleine wegen met prachtig uitzicht op de zee en de oesterbanken. Neem een rustpauze in Courseulles-sur-Mer, waar de vissershaven het decor vormt voor de dagelijkse vismarkt. Op deze etappe kun je de prachtige kustvilla’s van de Côte de Nacre bewonderen, statige getuigen van de eerste zeebaden die in de 18e eeuw in de mode kwamen.

Hoogteverschil van het etappe

101 m 96 m

Etappe wegtypes

Fietspad: 15,60 km Over de weg: 18,66 km Inconnu: 0,87 km

Ondergronden

Glad: 22,69 km Ruw: 7,46 km Onverhard: 3,32 km Inconnu: 1,67 km

De route

Komend vanuit Arromanches fiets je over de dijk van Asnelles via een Voie Verte langs de weg. Houd er rekening mee, dat het traject meteen na Arromanches met een flinke klim begint, waardoor het gros van de fietsers dit stuk lopend voltooit.

Dan volgt een sectie over kleine weggetjes zonder bewegwijzering (denk aan de GPX-track) tussen Asnelles en Courseulles-sur-Mer. Let erop, dat je niet de departementale weg 514 neemt, deze is niet geschikt voor fietsverkeer.

Van Courseulles naar Ouistreham rij je afwisselend over gedeelde wegen door kustplaatsjes van de Côte de Nacre en over fietspaden langs zee. De bewegwijzering is voltooid, let goed op bij elke verandering van richting.

SNCF

  • Dichtstbijzijnde treinstations : Caen (op 10 km van Bénouville via de Vélofrancette)
  • Bayeux op 10 km (Hoofdlijn Parijs-Cherbourg)

Reviews van andere fietsers

op de Arromanches-les-Bains / Ouistreham
Beoordelingscijfer van internetgebruikers (0) 0,0
Opties & legenda
Legenda
Fietspad
Aansluitingen
Over de weg
Alternatieven
Mountainbike route
Tijdelijke route