Natuur, Erfgoed, Strand
22,99 Km
1 h 31 min
Ik ben beginner / met het gezin
Ouistreham
Cabourg
Na een welverdiende duik in de golven bij Ouistreham, is het tijd om je avontuur op de Vélomaritime te vervolgen. Fiets verder langs de rivier de Orne en steek de beroemde Pegasus Brug over (een zeer belangrijke plek tijdens de invasie van 1944) alvorend de baai van de Orne te bereiken. Dit beschermde vogelparadijs is een must voor liefhebbers van ongerepte natuur; in het informatiecentrum Maison de la Nature de Sallenelles kun je er alles over te weten komen. Eenmaal terug bij de kust herken je al snel de contouren van Cabourg, een karakteristieke stad aan de Côte Fleurie, waar Marcel Proust zijn sporen heeft nagelaten.

Hoogteverschil van het etappe

4 m 11 m

Etappe wegtypes

Fietspad: 18,00 km Over de weg: 4,99 km

Ondergronden

Glad: 12,32 km Ruw: 3,34 km Onverhard: 3,30 km Inconnu: 4,02 km

De route

Van Ouistreham naar Cabourg volg je grotendeels de Voies Vertes van de Orne-baai. Dit zijn hele makkelijke stukken. In bepaalde gevallen (bijv. bij slecht weer of hoogwater) kun je omgeleid worden via de rechteroever van de Orne.

SNCF

  • Nabijgelegen stations: Caen (op 10 km van Bénouville op de Vélofrancette) en Cabourg-Dives, dat heel dicht bij de route ligt (seizoenslijn die het hoofdstation van Deauville bedient)

Accommodatie op de route

Zij gingen je voor

Reviews van andere fietsers

op de Ouistreham / Cabourg
Beoordelingscijfer van internetgebruikers (0) 0,0
Opties & legenda
Legenda
Fietspad
Aansluitingen
Over de weg
Alternatieven
Mountainbike route
Tijdelijke route
Grotere kaart weergeven Map verkleinen