Gastronomie, Natuur
29,72 Km
1 h 58 min
Ik ben wel wat gewend
Carentan-les-Marais
Grandcamp-Maisy

29,72 km fietsroute van Carentan-les-Marais naar Grandcamp-Maisy

De Vélomaritime verlaat Carentan via een bijzondere kanaalbrug. Bij dit kunstige bouwwerk gaan boten en wandelaars over de autoweg heen! De fietsroute leidt je om de Baai van Les Veys heen. In dit mondingsgebied komen maar liefst 4 rivieren bijeen, wat het tot een ideaal toevluchtsoord maakt voor vogels en zeehonden, die hier de nodige rust en voedsel vinden. Rij verder naar Isigny-sur-Mer, de stad die bekend staat om zijn boter, room en kaas met dezelfde naam. Na een laatste wandelingetje door het moerasgebied bij de rivier Aure is het tijd om bij Grandcamp-Maisy terug te keren naar de kust.

Hoogteverschil van het etappe

69 m 67 m

Etappe wegtypes

Fietspad: 4,06 km Over de weg: 25,86 km

Ondergronden

Glad: 28,79 km Inconnu: 1,13 km

De route

De Manche-kant: 

De route koopt circa 2 km langs het kanaal, dat de jachthaven met de zee verbindt. Steek de kanaalbrug over en bewonder deze bijzondere bouwconstructie, waarbij de waterweg over de autoweg heen gaat. Na de passage over de Taute-rivier rij je verder over kleine weggetjes die kriskras door het boerenland lopen en uitzicht bieden op de Baai van Les Veys. Op een plaats genaamd La Blanche moet 400 meter worden afgelegd op een groene weg langs de departementale weg 613 voordat de Pont du Vey wordt gepasseerd. Deze hele route is goed te doen voor alle niveaus.

De Calvados-kant: 

Deze groene weg gaat verder in Calvados, eerst langs de RD613 en vervolgens voorrang op een oude spoorlijn die u naar de haven van Isigny-sur-Mer brengt. De route vervolgt zijn weg over kleine departementale wegen met mooi uitzicht op de Baai van Les Veys en brengt je in alle rust naar Grandcamp. Deze hele route is vrij gemakkelijk en is er slechts een klein hoogteverschil.

Accommodatie op de route

Vond je dit leuk?

Dan interesseert dit je wellicht ook...

Reviews van andere fietsers

op de Carentan-les-Marais / Grandcamp-Maisy
Beoordelingscijfer van internetgebruikers (0) 0,0

Zij gingen je voor

Opties & legenda
Legenda
Fietspad
Aansluitingen
Over de weg
Alternatieven
Mountainbike route
Tijdelijke route
aangesloten fietsroute
Legenda
aangesloten fietsroute
Grotere kaart weergeven Map verkleinen