arrow_back

Grandcamp-Maisy / Port-en-Bessin-Huppain La Vélomaritime / EuroVelo 4

Gastronomie, Panorama, Erfgoed, Strand, Plaats die je niet mag missen
32,76 Km
2 h 13 min
Ik ben wel wat gewend
Grandcamp-Maisy
Port-en-Bessin-Huppain
Op deze etappe rij je in de sporen van de invasie van de geallieerden op 6 juni 1944. Net voorbij Grandcamp-Maisy neem je de Voie Verte de la Liberté die langs de kliffen van Le Bessin loopt. Deze voert je langs de landtong Pointe du Hoc, de historische plaats van de landing in Normandië, om te eindigen bij het niet minder beroemde Omaha Beach, waar de Amerikaanse troepen onder vijandelijk vuur aan land gingen. Eenmaal aangekomen in Port-en-Bessin biedt de haven de leukste restaurants met de heerlijkste zeevruchten.

Hoogteverschil van het etappe

Etappe wegtypes

Fietspad: 18,61 km Over de weg: 14,15 km

Ondergronden

Glad: 23,04 km Ruw: 3,48 km Onverhard: 6,24 km

De route

Dit traject is een schitterende nieuwe groene route langs de kliffen van Le Bessin. Je komt dan bij het prachtige Omaha Beach en fietst over paden en kleine weggetjes rond de Amerikaanse begraafplaats.

Bij Colleville-sur-Mer ga je verder over een bewegwijzerde sectie van openbare weggetjes en Voies Vertes tot aan Port-en-Bessin. Bij aankomst in Port staat je een steile afdaling te wachten (>18%). Las een welverdiende tussenstop in om van het schitterende uitzicht te genieten!

Reviews van andere fietsers

op de Grandcamp-Maisy / Port-en-Bessin-Huppain
Beoordelingscijfer van internetgebruikers (0) 0,0
Opties & legenda
Legenda
Fietspad
Aansluitingen
Over de weg
Alternatieven
Mountainbike route
Tijdelijke route